Prikangst: Wie ervaart wat, waar?

Zweten, duizeligheid, misselijkheid…het zijn allemaal dingen die men kan voelen in het lichaam als men (op het punt staat) geprikt te worden. Er is nog erg weinig bekend over welke gedragingen, gedachtes en gewoontes invloed hebben op het ervaren van prikangst en vervelende lichamelijke reacties, zoals duizeligheid, misselijkheid en flauwvallen.

Dit onderzoek bestaat uit twee delen:

  • In het eerste deel willen we meten of bepaalde persoonlijke kenmerken, zoals de manier waarop je emoties reguleert, invloed hebben op prikangst en flauwvallen.
  • Het tweede deel onderzoekt wie wat voelt, en waar? Om hier een beeld van te krijgen hebben we een online experiment ontwikkeld waarbij je via muisklikken kunt aangeven waar in je lichaam je een afname of toename van lichamelijke sensaties ervaart voor of tijdens het prikken. Daarnaast hebben we een aantal andere situaties bijgevoegd: hoe voel je je bijvoorbeeld als je bang of verliefd bent?

Let op: om de gegevens van de twee experimenten aan elkaar te kunnen koppelen, vragen wij je een ID code te genereren met behulp van vier vragen.

1. Wat is de LAATSTE letter van uw VOORNAAM? (Vul bijvoorbeeld E in als u Anne heet)
2. Wat is de LAATSTE letter van uw ACHTERNAAM? (Vul bijvoorbeeld N in als u Jansen heet)
3. Wat is de EERSTE letter van uw STRAATNAAM? (Vul bijvoorbeeld D in als u op de Dorpsstraat woont.)
4. Wat zijn de LAATSTE DRIE CIJFERS van uw mobiele TELEFOONNUMMER? (Vul bijvoorbeeld 512 in als uw mobiele nummer 06-00000512 is.)

 In dit voorbeeld is de code dus END512


Met de onderstaande links kunt u deelnemen aan de twee onderdelen van het experiment: